Izmenama režima saobraćaja do stotinak novih parking mesta

NOVI PAZAR – Predlozi izmene režima saobraćaja u pojedinim novipazarskim ulicama, deo su dnevnog reda četvrte sednice Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara.

“Analizom stanja na terenu ustanovljeno je da postoji realna potreba za proširenjem kapaciteta parking mesta.

U pojedinim ulicama je obeležavanje parking mesta zahtevalo promene režima saobraćaja, procedure su izvršene, Savet je usvojio predloge i oni će biti realizovani. Ulica koja ne zahteva izmenu je 12. srpske brigade, od raskrsnice sa pijacom do raskrsnice prema autobuskoj stanici.

Parking prostor oko stanice ćemo dodatno urediti, odatle do raskrsnice prema zgradi Lepa Brena biće obeležena parking mesta sa obe strane ulice”, rekao je član Saveta i direktor JP “Parking servis”, Nermin Ljajić. Projektom u celini je predviđeno da građani na korišćenje dobiju stotinak novih parking mesta.
“Ulica Šabana Koče, od raskrsnice sa Ulicom Deda Šehovića do stare gradske toplane koja je dvosmerna, iziskuje izmenu – da postane jednosmerna. U tom delu ćemo omogućiti građanima da propisno parkiraju vozila. Jednosmerna će biti i Ulica Čerkez mahala, u potezu od svojborskog mosta, do ulaza u Samald park. Tim potezom ćemo, uz obeležena parking mesta osloboditi
trotoare za pešake”, rekao je Ljajić.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac ističe da je cilj da se urede magistrala i ostale lokacije i da će za ove promene važiti probni period od 30 dana.

“Želja nam je da rasteretimo magistralu i uredimo lokacije ali i obezbedimo nova parking mesta.

Navedene lokacije su trenutno izuzetno opterećene, uz napomenu da ćemo to rešavati želim da istaknem da nam predstoji i uređenje naselja u neposrednoj blizini vrtića na magistrali. Sa današnjim odlikama, u realizaciji je ulupno 12 projekata, što je za nešto više od dva meseca koliko Savet postoji u ovom sastavu, izuzetan rezultat”, rekao je Melajac istučući da je početak realizacije nekoliko prethodno najavljenih projekata malo izmenjen, ali da rezultati i izvršenja odluka u korist građana nisu upitni.

“Po komentarima građana, po reakcijama na ulici jasno nam je da radimo prave stvari. Ne želimo da izneverimo građane i nastavićemo da delujemo na terenu. Verujem da će Savet biti najproduktivniji u ovom mandatu, zaključio je Melajac.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO