Izraelci prerušeni u žene i lekare ubili u bolnici tri militanta

In this image taken from surveillance video provided by the Palestinian Health Ministry, Israeli forces disguised as civilians and medical workers hold weapons in a hallway at the Ibn Sina Hospital in the West Bank town of Jenin, Tuesday, jan 30, 2024, in the occupied West Bank, killing three Palestinian militants in a dramatic raid that underscored how deadly violence has spilled into the territory from the war in Gaza. (Palestinian Health Ministry via AP) DŽENIN – Pripadnici izraelske vojske, prerušeni u žene civile i medicinske radnike upali su danas u bolnicu na okupiranoj Zapadnoj obali, gde su ubili tri palestinska militanta.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su izraelske snage otvorile vatru unutar odeljenja bolnice Ibn Sina, u gradu Dženin na okupiranoj Zapadnoj obali, preneo je AP.

Ministarstvo je osudilo upad i pozvalo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael da obustavi takve operacije u bolnicama.

Portparol bolnice je rekao da nije došlo do razmene vatre, što ukazuje da je u pitanju bilo ciljano ubistvo.

 (Palestinian Health Ministry via AP) Izraelska vojska je saopštila da palestinski militanti koriste bolnicu kao skrovište, bez iznošenja dokaza.

Ona je navela da je jedan od militanata preneo oružje i municiju drugima za planirani napad, navodno inspirisan Hamasovim napadom na južni Izrael 7. oktobra koji je pokrenuo rat u Gazi.

Na snimcima sigurnosnih kamera u bolnici mogže se videti desetak pripadnika izraelske vojske, većinom naoružanih, koji na sebi imaju muslimanske marame ili bele lekarske mantile.

Jedan od njih je u jednoj ruci nosio pušku, a u drugoj sklopljena invalidska kolica.
Na snimku se vidi i kako pretresaju jednog čoveka koji je podignutih ruku klečao uza zid.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO