Izraelska vojska nastavila napade na Pojas Gaze uprkos odluci ICJ-a

Izraelska vojska nastavila je napade na grad Rafah na jugu Pojasa Gaze tokom cijele noći, uprkos odluci Međunarodnog suda pravde (ICJ) i međunarodnim reakcijama.

Kako je objavila palestinska novinska agencija WAFA, uprkos odluci ICJ-a od 24. maja da Izrael zaustavi napade na Rafah, izraelska vojska je žestoko bombardovala naselje Tel es-Sultan na zapadu Rafaha artiljerijom i bespilotnim letjelicama.

Izraelska vojska bombardovala je također šator porodice Abu Jerad u Tel es-Sultanu, u blizini skladišta Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA).

Najmanje troje Palestinaca je ubijeno, a mnogi su ranjeni u napadu izraelske vojske na šator palestinske porodice u regiji u kojoj je 45 Palestinaca ubijeno prije dva dana u napadu na šatorsko naselje.

U još jednom napadu izraelske vojske na Rafah ubijen je Palestinac.

Gornji sprat Indonežanske bolnice u Tel es-Sultanu bio je također na meti izraelske vojske.

Izraelska vojska bombardovala je dom porodice Akl u izbjegličkom kampu Burayj u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Mnogi Palestinci, uključujući djecu, su ubijeni, a mnogo je povrijeđenih u napadu.

Mnogi ljudi su također ubijeni kada je izraelska vojska gađala još jednu kuću u izbjegličkom kampu Burayj.

Najmanje dvoje Palestinaca ubijeno je kada je izraelska vojska bombardovala kuću porodice Al-Guseyn u naselju Ad-Derej u gradu Gazi.

The post Izraelska vojska nastavila napade na Pojas Gaze uprkos odluci ICJ-a appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Izraelska vojska nastavila napade na Pojas Gaze uprkos odluci ICJ-a appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO