Izraelska vojska se povukla iz bolnice Shifa, spaljene sve zgrade bolnice i desetine mrtvih

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, 14 dana nakon što su je zauzele.

Iza sebe su ostavili desetine mrtvih.

Očevici su novinaru AA rekli da su se snage izraelske vojske potpuno povukle iz bolnice Shifa i okolnih naselja i otišle na jug distrikta Tel el-Heva na jugozapadu grada Gaze.

Očevici su naveli da su izraelske snage prije povlačenja spalile sve zgrade bolnice Shifa.

Naveli su i da su izraelske snage potpuno uništile podove i prostorije hirurške zgrade bolnice, a zapalile su glavnu zgradu za prijem i hitnu pomoć i uništile sav medicinski materijal unutra.

Očevici su naveli da je u bolnici Shifa i okolnim ulicama na desetine mrtvih, te da je vojska uništila privremeno mezarje koje su Palestinci napravili u Shifi.

Palestinski zdravstveni zvaničnici su također rekli da je bolnica potpuno van funkcije.

Zdravstveni zvaničnici su naveli da je vojska uništila svu medicinsku opremu u bolnici, kao i operacione sale i sobe intenzivne njege.

Izraelske snage povukle su se nakon što su 24. novembra 2023. uništile neke dijelove bolnice, deset dana nakon što su zauzele bolnicu Shifa, najveći zdravstveni kompleks u Pojasu Gaze

Anadolu

The post Izraelska vojska se povukla iz bolnice Shifa, spaljene sve zgrade bolnice i desetine mrtvih appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO