Jutrošnji zemljotres u Crnoj Gori osetio se i u jugozapadnoj Srbiji

BEOGRAD – Zemljotres koji je jutros pogodio Crnu Goru, osetio se i u jugozapadnoj Srbiji, rečeno je Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije.

Kako je rekao dežurni seizmolog, nakon zemljotresa magnitude 5,5 jedinica Rihterove skale, koji je u 04:06 registrovan u regionu Nikšića, aparati ovog Zavoda registrovali su još 30 udara.

U Zavodu kažu da su od građana na portalima i društvenim mrežama saznali da se zemljotres osetio i u jugozapadnoj Srbiji – u Kraljevu, Novom Pazaru, Priboju i Prijepolju.

Potres se osetio čak i na višim spratovima nekih zgrada u Beogradu, što je, kako su naveli, najdalje gde se zemljotres osetio.

Dežurni seizmolog rekao je takođe da se tlo sada smiruje, a da iskustvo pokazuje da je realno očekivati da će to smirivanje biti propraćeno nizom slabijih potresa.

Kada je reč o eventualnoj materijalnoj šteti, u Zavodu kažu da nemaju informacija da je štete bilo, pošto je epicentar zemljotresa bio u nenaseljenom kraju.

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na VII stepeni Merkalijeve skale, navedeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO