Kada pomislite da je vama najteže, ovom dečaku u BiH oteli su kupine koje prodaje pored puta

Javnost u Bosni i Hercegovini potresla je ovih dana objava preduzetnika iz Živinica, Selmira Šljivića, na kojoj uz fotografiju plavokosog dečaka stoji opis da on plače jer mu je grupa momaka ukrala kupine koje je tog dana ubrao u šumi i prodavao pored magistralnog puta.

Šljivićeva priča o uplakanom dečaku koji je stajao pored puta pokrenula je u ljudima ono najvažnije u ovom trenutku, lavinu dobrih dela i pomoći usmerenih ka dečaku i njegovoj porodici koja živi oskudno i slabijeg je materijalnog stanja.

Dečaka je uplakanog pokraj puta bez kantica sa kupinama i sa pričom šta se tačno dogodilo zatekao preduzetnik Selmir Šljivić iz Živinica koji je sa svojim prijateljima podelio ovu emotivnu priču.

“Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav… Otac Bekrija nezaposlen, a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu. Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda”, napisao je Šljivić na Fejsbuku a fotografija uplakanog mališana se ubrzo proširila na toj društvenoj mreži.

Kako smo saznali dečak od prodatih kupina koje sam i bere, kupuje potrebne stvari i pribor za školu.

Dečak je iz porodice koja pripada kategoriji socijalno ugroženih. Ta porodica pored ovog mališana ima još troje dece a žive sa ocem koji je nezaposlen i bolesnom majkom. Do prošle godine živeli su u jednoj sobici bez struje i vode, a onda im je jedna firma iz BiH obnovila kuću.

Aleksandar Nićiforović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO