KAVAZOVIĆ DA REAGUJE! MUFTIJA DUDIĆ U SLUŽBI BDZS 

Da je Muamer Zukorlić samo deklarativno podnio ostavku potvrđuje njegovo konstantno korištenje resursa Islamske zajednice, kako džamija, džumanski predavanja, pojedinih imama, Fakulteta za islamske studije, medresa, i ostalih ustanova pod njegovom kontrolom, tako i muftije Mevluda Dudića koji u Frankfurtu u prostorijama tamošnje džamije (sandžačkog džemata) promoviše BDZS.
Ovo je veoma drsko ponašanje od strane predstavnika IZ-u Srbiji, jer muftija je predstavnik svih muslimana pa i onih koji nisu članovi BDZS, a njih je apsolutna većina.

Da je Dudić pod kontrolom Zukorlića to zna celi Sandžak, i sva dijaspora bošnjačka, ali da će ovoliko poniziti sebe, i zarad Zukorlića otvoreno se staviti na strani jedne retrogradne, radikalno huškačke političke opcije to nije očekivano od njega.

Slika koju nam je poslao naš prijatelj iz Frankfurta potvrđuje da Dudić, iako nevoljno izgleda na njoj, direktno učestvuje u kampanji za BDZS, odnosno za svog šefa-savetnika Muamera Zukorlića.

Javnost očekuje od glavnog muftije Dudića da zabrano držanje političkih hutbi po džamijama, a ne da se on lično stavlja na strani jedne političke opcije, u ovom slučaju, na strani svoga šefa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO