KOLUMNA: ZUKORLIĆ KAO RIJALITI STARLETA(N)

Da je Srbija postala zemlja apsurda odavno je jasno skoro svakom njenom građaninu.
Dok na jednoj strani ljudi jedva preživljavaju, dotle ultra bogataši poput Muamera Zukorlića žive u neviđenoj raskoši. (Kuće, stanovi, vile sa bazenima i sportskim terenima, njive, šume i livade, luksuzni automobili). Pored svega, novo “pečeni” narodni deputat gradi bez dozvole, promoviše bezakonje, poziva na neposlušnost i najavljuje “razbijene glave policiji i građanima”, onima koji se usude da krenu na njegovu bahatost i nepoštovanje zakona. Sve to on govori na medijima sa nacionalnom frekvencijom, u nekoliko navrata u jednom danu. Neko beše izbrojao da je samo juče imao šest gostovanja na televiziji i jedno na radiju. Zamislite koliko je potrebno podrške tajnih struktura moći koje stoje iza bivšeg muftije da bi on prelazio iz studia u studio, i studiozno – dubiozno mlatarao jezikom i rukama, prevrtao očima, uzgred kriveći obrve, menjao naglasak i dijalekat, čas pazarski, čas bosanski, pa iz toga hrvatski a kad se zaboravi beogradski, pa onako grlato, drsko i bez pardona izjavi “biće razbijenih glava policije i naroda.”

Kome je to u interesu da Sandžak drži u stalnom sukobi kontrolisanog intenziteta, i da na takav način urušava ugled ovog dela Srbije, ekonomski ga unazađuje stvaranjem atmosfere straha, nepoverenja i neadekvatnog, neodgovarajućeg područja za strana ulaganja. Za čiju korist se Zukorlić ponaša ovako? Verujte nije teško zaključiti, samo treba otvoriti oči i misliti svojom glavom.

Samo u zemlji Srbiji može narodni deputat da napada, krši zakon i uz to prijeti da će “razbijati glave.” I samo kod nas mediji ovakvima otvaraju širom vrata jer svojom bahatošću, prijatnjama, podižu gledanost. A narodu nikada dosta svađe, galame, krvi, razbijenih glava…..

Daleko smo dogurali, nema šta, narodni poslanik poziva na kršenje zakona pa i narod za njim može da radi šta hoće i kako hoće. Tako mu to dođe, samo što se narodu poruši i kokošarnik ali deputatu se ne smije ništa, jer je potreban da talasa, skreće pažnju sa gorućih tema i kad zatreba potegne autonomiju Sandžaka.

Za očekivati je da uskoro, možda, Marić na svojoj srećnoj televiziji organizuje rijaliti pod imenom “VIŠEŽENSTVO” u kome će glavni likovi biti pomenuti deputat Zukorlić i Zmaj od Šipova. Možda bi to bilo idealno, da ova dva primerka sa viškom testosterona, u ambijentu kaveza narodu pokažu svoje prave vrednosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO