SPORTSKA KOLUMNA: OVO JE REALNOST

Novi Pazar je doživeo debakl u meču sa Vojvodinom i vraća se kući sa četiri gola u mreži. Ovaj poraz je označio i kraj ambicijama da se tim može izboriti za Evropu. Objektivno govoreći, nije ni zaslužio,s obzirom da su Vojvodina, Čukaricki i TSC daleko bolje ekipe.

Kao sto smo i ranije pisali, Pazar je u ovom prvenstvu imao više sreće nego kvaliteta i to se najbolje moglo videti upravo u meču sa Vojvodinom. Osim sreće,n plavo-beli su imali u napadu odličnog Majdevca, a u odbrani golmana Kljajića koji je ulivao sigurnost zadnjoj defanzivnoj liniji. Onog trenutka kada je otišao Kljajić bilo je belodano jasno da to više nije isti tim.

Takozvani navijači, po ko zna koji put, upropastili su jedinstvenu priliku da se naredne sezone igra liga Konferencije. Doduše, veliko je pitanje šta bi se i tada desilo, jer ova ekipa nema kvalitet za evropska takmičenja. Naprotiv, da je Pazar, kojim slčajem igrao play out, verovatno bi bio kandidat za ispadanje, sudeći po kvalitetu tima i prikazanim igrama.

Utakmica sa Vojbodinom zapravo je bila sudar sa realnošću. Fudbaleri Novog Pazara deluju nespremno i fizički i psihološki, spori do tromosti, bez znanja i samopouzdanja. Većina igrača ne mogu da igraju u ovom rangu takmičenja. Početničke greške koje su pravili igrači sredine terena skoro kod svih golova skoro su tragikomične. Zaista je bilo teško gledati sveopštu nemoć fudbalera u plavo-belim dresovima. Neko ko uputi, tokom cele utakmice, samo jedan bezopasni šut u okvir gola, ne zaslužuje ni opstanak u ligi, a kamoli Evropu. Delovalo je kao da su na terenu jedna superligaška i jedna osrednja drugoligaška ekipa. Nema navijača Novog Pazara koji nije priželjkivao da se ova utakmica što pre završi.

Ali time ne prestaju muke Pazaraca. U stvari, one tek počinju. Predstoji potpuni remont kluba. Stara Uprava je obezbedila odlične uslove, tribine se rekonstruišu, uslovi su značajno poboljšani, finansijska situacija konsolidovana. Nova Uprava nije ni na vidiku, jer posle incidenta sa Kljajićem, niko ne želi da se prihvati obaveza i odgovornosti, niti želi da ima posla sa huliganima. Jednostavno klub će ostati bez čelnih ljudi. A onda sledi i drugi, ništa manji problem, kako dovoditi nove igrače?

Mnogima ističu ugovori, a neki i ne zaslužuju da igraju u elitnom rangu. Pazar će biti tek poslednja stanica za mnoge igrače koji baš nigde ne mogu da nađu angažman. Umesto da se bore za sam vrh tabele, plavo-beli će mučiti da obezbede opstanak u Super ligi.

Jedna glupost tzv. navijača imaće nesagledive posledice za klub, pa i ceo grad. Baš šteta i od Boga grehota.

F. Kučević

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO