Kruševac: Snimak tuče maloletnica šokirao javnost

Snimak tuče maloletnica u Kruševcu koji se pojavio na društvenim mrežama šokirao je javnost brutalnošću i verbalnim prostaklukom, piše RTS.
Šta je uzrok tuče još se ne zna. Mediji navode da su devojčicu pretukli jer ima veštačke nokte i provokativno se oblači.
Konflikt koji je započeo ispred Hemijske škole koju učenice pohađaju pokušao je da spreči školski policajac, ali je u tome uspeo samo nakratko.
Do tuče je došlo nešto kasnije samo 500 metara dalje naočigled vršnjaka koji su to mirno posmatrali i snimali mobilnim telefonima. 
Devojčica koju su pretukle vršnjakinje pomoć je potražila u Hitnoj pomoći, odakle je prijava stigla i policiji po službenoj dužnosti. 
Nezvanično, akteri ove tuče su saslušani u prisustvu roditelja istog dana, a izveštaj je prosleđen Višem tužilaštvu. 
Pedagog Radomir Jevtić smatra da je ovaj slučaj izazvao zgražavanje samo zato što se pojavio na društvenim mrežama. 
“Ovo nije ništa novo. To je nešto što se dešava svakodnevno, samo što ga ne vidimo ili ga ignorišemo”, dodaje Jevtić. 
“Zašto je to nešto što bi se smatralo strašnim kada svakodnevno na nacionalnim televizijama gledamo rijaliti programe čija se gledanost upravo meri visinom i surovosti nasilja koje se nudi tim istim mladim ljudima”, upozorava Jevtić. 
RTS nezvanično saznaje da je reagovao i tim stručnjaka iz Hemijske škole i da se ovaj događaj tretira kao treći, najviši stepen vršnjačkog nasilja, da je uzrok zavist i ljubomora i da reč samo o još jednoj ugovorenoj tuči, koje su veoma česte među decom školskog uzrasta.

https://youtu.be/29USjNvZNIA

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO