Kulu motrilju u Novom Pazaru obnavlja firma koja je radila na tvrdjavi Novo Brdo

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar dodelio je posao rekonstrukcije Kule motrilje, vredan 22,7 miliona dinara, kompaniji Koto iz Beograda koja je ranije izvodila radove na obnovi spomenika Pobednik na beogradskom Kalemegdanu, ali i tvrdjave Novo Brdo na Kosovu tokom koje je došlo do obrušavanja dela zidova zbog čega je protiv odgovornih podneta krivična prijava, a dalji radovi zabranjeni.

Preduzeće Koto je zajedno sa firmom DMD Krov, dostavilo najpovoljniju ponudu na nedavno završenom tenderu u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Za posao obnove jednog od simbola Novog Pazara prijavio se i konzorcijum koji su činile firme Dekorat, Niković i Ornament investinženjering iz Beograda, ali je njihova ponuda bila za oko 400.000 dinara skuplja, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

Prema podacima iz odluke o dodeli ugovora, kompanija Koto izvodiće sve ključne gradjevinske i restauratorske radove, dok će se DMD Krov baviti logistikom, nabavkom i transportom materijala i organizacijom gradilišta.

Radovi na rekonstrukciji Kule motrilje trebalo bi da traju 120 dana, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO