Lekić: Formiraćemo većinu sa listom SNS-SPS

Član pregovaračkog tima Sandžačke demokratske partije (SDP) Samir Lekić kazao je danas da će ta stranka sa listom “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić“ formirati većinu na konstitutivnoj sednici Skupštine grada.

On je za portal Free media rekao da su pregovori između te dve liste bili “krajnje uspešni“.

“Što se nas tiče, tu nema nikakvih problema. Glasine o neslaganjima su samo spekulacije“, tvrdi Lekić.

Podsećamo, ta partija je pre dve nedelje pozvala ostale izborne liste koje su učestvovale na lokalnim izborima u Novom Pazaru na razgovore o formiranju šire koalicije.

Lekić kaže da im se na raniji poziv na razgovore o formiranju šire koalicije nisu odazvali predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS).

“Javnosti je poznato da smo imali razgovore sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, ali naglašavam da su nam početne pozicije prilično udaljene, i ne očekujem da može doći do dogovora. Iskreno, sa SPP jesu postojali neki kontakti, ali do konkretnih razgovora nije došlo,” naveo je Lekić.

U međuvremenu, SDA Sandžaka je objavila da vodi razgovore sa predstavnicima svih izbornih lista koje su usvojile odborničke mandate na lokalnim izborima u Novom Pazaru, u cilju uspostavljanja stabilnih skupštinskih većina u svim sandžačkim gradovima.

Podsećamo, predsednik Privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine grada za ponedeljak, 5. februar.

Na proteklim lokalnim izborima u Novom Pazaru lista SDP-a osvojila je 19 mandata, SPP-a 12, SDA Sandžaka 10, lista “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić“ pet, a GPS-a jedan mandat.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO