Ljajić i Memić obišli brigadire ORA Ribariće koji su očistili i uredili plažu na jezeru Gazivode

Brigadiri ORA Ribariće danas su očistili i uredili plažu na jezeru Gazivode.

Prikupljene su velike količine smeća, obnovljene su staze, uređen pesak, ofarbane klupe…

„Ovde nas je oko 60. Rasporedili smo se po celoj plaži. Trudimo se da je maksimalno osvežimo i očistimo. Tokom poplava ovde je naneto mnogo smeća“, kazala je brigadirka Nejra Škrijelj.

U Novi Pazar su stigli i gosti iz drugih gradova. Među njima je i načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži Instituta za majku i dete” prof. dr Dragana Vujić.

„Ovo što sam ovde videla je impresivno, fascinantno i sećanje na neko vreme kada smo odlazili na radne akcije. Verujem da je ovo početak i da ćemo se vratiti tim nekim vrednostima“, rekla je doktorka, koja je veliki prijatelj Novog Pazara.

Brigadire obišli Ljajić i Memić

Bilo je vremena i za igru i pesmu, ali i goste. Akcijaše su obišli ministar turizma i omladine Husein Memić i lider SDP Rasim Ljajić, koji je od početka deo ove zanimljive i korisne priče.

Komandant ORA Ribariće Kasim Zoranić kaže da ovo neće biti jedina akcija i da će se u narednom periodu raditi i na uređenju obala jezera sa obe strane plaže.

Kasim Zoranić, komandant ORA Ribariće „Mi smo se u subotu vratili iz Severne Makedonije, a evo nas danas ovde. Visok, nezapamćen, vodostaj jezera doneo je probleme. Veliko smeće. Ali smo mi uspeli da to brzo saniramo“, kaže Zoranić, ponosan na svoju veliku ekipu mladih ljudi, ali i iskusnih veterana..

Ovo iskustvo pokazalo je koliko je bitno zajedništvo za boljitak čitave zajednice, ali i koliko je važno očuvanje životne sredine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO