Ljajić i predstavnici grada bili gosti Kemala Bozaja povodom Dana Republike Turske – video

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj priredio je sinoć u beogradskom hotelu “Hajat” svečani prijem povodom turskog nacionalnog praznika Dana Republike. Prijemu je prisustvovao I potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić i delegacija grada Novog Pazara. Na prijemu je ocenjeno da je ovo bila uspešna godina u saradnji Turske i Novog Pazara.  
Ambasador Bozaj pročitao je obraćanje i čestitku predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana. Predsednik Erdogan je poručio da građani Turske 92. rođendan svoje Republike proslavljaju uz bratske narode i prijatelje u okruženju i celom svetu.
Govoreći o bilateralnim odnosima Turske i Srbije, ambasador Bozaj je istakao da ova godina predstavlja prekretnicu u jačanju veza Ankare i Beograda.
On je u pozitivne domete saradnje naveo I konkretne primere dolaska turskih banaka I kompanija, te je posebno zahvalio potpredsedniku Vlade I ministru Rasimu Ljajiću na kooperativnosti i saradnji.
Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević rekao je da je ovo bila uspešna godina u saradnji dve zemlje što se osetilo i u Novom Pazaru.
Prema rečima direktora Regionalne razvojne agencije Sandžak Samira Kačapora u proteklom period sa Republikom Turskom ostavreni su dobri ekonomski odnosi.
Kačapor je izrazio očekivanje da se saradnja sa Turskom u narednom period proširi I na druge privredne oblasti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO