Ljajić: Oko 120 hotela i ugostiteljskih objekata deliće vaučere u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će se do sutra, kada ističe rok, prijaviti oko 120 hotela i ugostiteljskih objekata koji su spremni da prime vaučere za odmor turista, što će biti dovaljan kapacitet.

Ljajić je istakao da će nakon toga biti objavljena lista hotela i turističkih objekata gde naši građani mogu da koriste vaučere, podsetivši da je Vlada obezbedila sredstava za 100.000 ljudi, i naveo da nastavlja da učestvuje u akciji “Moja Srbija”, čiji je cilj da se predstavi bogatstvo turističke ponude Srbije.

Vaučeri vrede po 5.000 dinara, ali kako podseća Ljajić, ne mogu da se koriste u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Dunav ima puno toga da ponudi, izjavio je Ljajić tokom plovide kroz Đerdapsku klisuru, organizovane za medije na Međunarodni dan Dunava. Ljajić je rekao da je Dunav u Srbiji najdublji, najširi i najuži, a Đerdapska klisura najveća i najlepša u Evropi. Prema njegovim rečima, na ovom toku je niz srednjovekovnih tvrđva, kao što su Petrovaradinska, Smederavska, Beogradska, Ram, Golubac i druge, tu su i mnogi arheloški lokaliteti, šaroliki kulturni sadržaji i bogata gastronomija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO