LJAJIĆEVA SDP POSTAJE JEDINA ČLANICA SOCIJALISTIČKE INTERNACIONALE! Ajala: SDPS uskoro punopravni član SI

BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajich razgovarao je danas u Beogradu s generalnim sekretarom Socijalisticcke internacionale (SI) Luisom Ajalom o unapredjenju saradnje izmedju SI, kao najveche organizacije partija leve orijentacijem i SDPS, koja je trenutno cclanica posmatracc u toj organizaciji.

Kako je saopssteno iz te partije, Luis Ajala je istakao da SDPS ispunjava uslove za punopravno cclanstvo u Socijalisticckoj internacionali i najavio da che na sledechoj sednici Eticckog komiteta SI, u Madridu krajem novembra, predlozziti da SDPS postane punopravna cclanica. Ajala je takodje uputio poziv Ljajichu da uccestvuje na sednici Saveta SI u Madridu i naglasio da je vazzno da Srbija ima predstavnika u najvechoj svetskoj organizaciji partija leve orijentacije.

Ljajich se osvrnuo na aktuelne izazove sa kojima se susrechu socijaldemokratske partije, naglassavajuchi da je delovanje Socijalisticcke internacionale posebno znaccajno u odbrani demokratskih tekovina, u eri rasta populisticckih i ekstremisticckih pokreta ssirom sveta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO