Mahmutović: Nadležni organi što pre da kazne osumnjičene za krađu!

Novi Pazar – Načelnik Gradske uprave Novog Pazara Ahmedin Binjoš rekao je danas da unutrašnja komisija nastavlja istragu o eventualnoj umešanosti još neke osobe u slučaj pronevere tri miliona dinara.

On je na konferenciji za novinare rekao da se istražuje i mogućnost da li je neko od rukovodioca Odeljenja opšte uprave svojim nečinjenjem omogućio osumnjičenim D.D. i D.R. da steknu protivpravnu imovinsku korist.

“Suspendovali smo i podigli krivične prijave protiv D.D. i D.R. koji su svojim direktnim činjenjem oštetili budžet Grada za tri miliona dinara, a sada nam sledi da utvrdimo odgovornost načelnika Odeljenja za opštu upravu koji je odgovoran za zakonit rad Odeljenja i vršenje nadzora”, izjavio je Binjoš.

On je istakao i da se sumnja da je pronevera počela u martu 2013. godine kada je D.R. usmeno naložio šefovima mesnih kancelarija da, suprotno zakonu, novac od izdatih dokumenata ne uplaćuju na račun Grada, već da ga u gotovini donose D.D. koji je trebao to da uradi.

“D.D. je potom taj novac, zajedno sa novcem od prodaje obrazaca, fotokopiranja i raznih taksi, trebao da uplaćuje na račun Grada, ali to nije radio. Da li je sav novac zadržavao za sebe, delio sa D.R. ili nekim trećim licem ne znamo, ali se nadamo da će policija to otkriti”, rekao je Binjoš.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO