Maida Kolašinac i Jasmin Ljajić uzeli zlato – Pazarci osmi u ukupnom plasmanu 52. MOSI

Sportisti Novog Pazara zauzeli su osmo mesto u muškoj i 11. u ženskoj konkurenciji na 52. Međurepubličkim omladinskim sportskim igrama (MOSI), što im je donelo osmu poziciju u ukupnom plasmanu na takmičenju održanom od 8. do 12. jula u Požegi.

Najuspešnija pazarska predstavnica bila je plivačica Maida Kolašinac, osvajačica zlatnih medalja na 50 i 100 metara slobodnim stilom i bronze u štafeti četiri puta 50 metara, dok je najbolji kod muškaraca bio atletičar Jasmin Ljajić, šampion na 1.500 i 3.000 metara.
Najsjaniju medalju u plivanju Novom Pazaru je doneo i Jasmin Gračanin na 200 metara slobodno, koji je na dvostruko kraćoj deonici bio drugi, a do srebra je došla i muška štafeta četiri puta 50 metara.

Plivač Aladin Sejfić zauzeo je pojedinačno dva treća mesta, na 50 i 800 metara slobodnim stilom.

Do mesta na pobedničkom postolju u atletici stigli su i vicešampion na 800 metara Nenad Radanović i drugoplasirani na 1.500 metara Elzan Bibić, koji je trčao lični rekord od 3:57,02 minuta.

Elvedina Zornić je bila druga na 1.500 i treća na 800 metara, dok je Muameru Hasanoviću pripala druga pozicija na 3.000 metara.

Najvredniji rezultat na atletskim borilištima ostvario je Sjeničanin Asmir Kolašinac, pobednik u bacanju kugle sa 20,65 metara.   

Srebrnim medaljama okitili su se muška odbojkaška ekipa Novog Pazara i muški tim u odbojci na pesku, dok su bronzana odličja osvojili biciklista Ernad Beganović, biciklisti ekipno i ženski tandem u odbojci na pesku.

Šampionsku titulu na 52. MOSI ponela je domaća Požega, koja je trijumfovala i u muškoj konkurenciji, dok su kod žena najviše bodova osvojile sportistkinje Prijepolja.

Na ovogodišnjim Igrama takmičilo se oko 2.000 sportista iz 28 opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Organizator 53. MOSI sledeće godine biće bosansko-hercegovačka opština Rogatica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO