Mališani vrtića „Mladost“ priključili se čišćenju grada

Polaznici dečijeg vrtića „Mladost“ uključili su se u akciju čišćenja, a sve u okviru ekološke kampanje čiji je inicijator Grad, pod sloganom „Da Pazar zablista“. Oni su danas sa vaspitačima i predstavnicima Grada očistili dvorište ove ustanove.

Eko kampnaja „Da Pazar zablista“ još jedan je u nizu projekata koje Gard uspešno sprovodi. Brojne ustanove, škole i udruženja priključila su se kampanji. Danas su to uradili i mališani iz predškolske ustanove „Mladost“.

“Akcija u kojoj su učestvovala deca je pokazatelj samo kako mogu mališani tako mogu i odrasli, a sve sa ciljem da grad zablista. Eko kampanja je sveobuhvatna i trajaće na duge staze a apel svim građanima da se uključe u istoj“, istakla je šef za komunalno stambene poslove Malića Plojović.

Glavni vaspitač vrtića „Mladost“ Ajhana Spica istakla je da uključujući se u ovu akciju mališanima se na zabavan način pokazije koliko je bitno da okolina oko njih bude čista.

„Kroz svakodnevne aktivnosti radimo sa decom o očuvanju prirode i o svemu ostalom što bi doprinelo da grad bude lepši i čistiji. Da planeta bude čista i da jednostavno oni znaju da je to za njihovu bolju budućnost i da sve ono što uradimo danas sve će to ostati njima“, kazala je Spica.

Mališani vrtića “Mladost” poslali su poruku svim građanima Novog Pazara koja glasi “Da Pazar zablista”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO