Matić pred Crvenu zvezdu: Verujem u moj tim

Druga utakmica na klupi fudbalskog superligaša Novog Pazara i već Crvena zvezda. Debi sa Železničarom u Pančevu doneo je bod šefu struke Igoru Matiću i njegovim Pazarcima (2:2), a ambijent protiv crveno-belih u Novom Pazaru biće po standardima od povratka Plavih u društvo najboljih – ni u 21. kolu Mozzart Bet Superlige (subota, 14.00) neće biti svedoka na tribinama. Tako je četvrti put u nizu.

Skoro pa klasičnim trenerskim rečnikom Matić najavljuje predstojeći okršaj kraj Jošanice i Raške, gde po tradiciji domaćin baš i ne prolazi najbolje. Novi Pazar je pobedio samo aprila 2015 (2:1), dok je tri godine ranije uzeo bod (0:0). Sve ostalo prošlo je u znaku čete iz Ljutice Bogdana.

“U goste nam dolazi najveći klub u državi, koji u poslednjih šest godina osvaja titule. Imamo veliki respekt prema njima, poštujemo ih i cenimo, ali imamo svoje želje, nade i ambicije. Verujem u moj tim i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Očekujem obostrano dobru igru i spektakl, samo što neće biti publike. Pazar je fudbalski grad i šteta je zbog ambijenta. Svi akteri bi pružili i preko maksimuma”, priča Matić za Mozzart Sport.

Matić jesenas sa Čukaričkim dobio Crvenu zvezdu
Motiva mu neće manjkati, kao ni momcima u plavo-belim dresovima u borbi za ostanak u zoni evropskih takmičenja. Minulog septembra se kao trener Čukaričkog radovao na Banovom brdu upisavši “trojku” protiv najtrofejnijeg srpskog kluba (2:1).

“Daćemo sve od sebe da dobijemo. Opet, totalno je drugačije nego jesenas, dok sam vodio Čukarički. Nije isti odnos snaga, novi je trener Crvene zvezde. Biće drugačija utakmica. Drugi je i profil igrača, trener sam drugog kluba, pa te dve utakmice nemaju dodirnih tačaka. Da bih voleo da pobedimo – u to nema sumnje”.

Pazarski kadar prilično se osuo. Abdulaj Sise ima suspendujuća četiri žuta kartona, a Uroš Lazić je pozajmljen upravo od Crvene zvezde i preskočiće vojevanje na Gradskom stadionu. Ademu Ljajiću i Marku Šćepoviću stradale su zadnje lože u Pančevu, pa su pod velikim znakom pitanja.

“Sigurno da se javlja glavobolja kad postoje igrači na koje ne možete da računate. Videćemo za Ljajića i Šćepovića. Koga nema, bez njega se može i mora”.

Crvena zvezda jesenas sa Barakom Baharom i sad pod komandom Vladana Milojevića – uvek zanimljiva prilika za komparaciju.

“Milojević nije vodio mnogo utakmica u ovoj polusezoni, samo meč protiv Voždovca. Crvena zvezda ima svoje vrline i mane. Sigurno su dobri, kompaktni i takmičarski nastrojeni. Defanzivno su dobri, a ofanzivo rade stvari jako kvalitetno. Mnogo je više vrlina, a mane ćemo da pokušamo da iskoristimo”.

Kad se igra protiv večitih i bod dobija na težini.

“Pred utakmicu ne mogu da pričam da li bih bio zadovoljan bodom. I kad sam dolazio, najavio sam da ćemo uvek da jurimo pobede. Naravno, zavisi i od protivnika, od toga koliko će nam oni preko puta dozvoliti da igramo. Videćemo dokle će te neke stvari da nas dovedu i ko će da izađe kao pobednik”, kaže Igor Matić.

M. Minić/Mozzart Sport

The post Matić pred Crvenu zvezdu: Verujem u moj tim appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO