Mboli izludeo Nemce, panceri posle produžetaka u četvrtfinalu

Golman Alžira branio spektakularno, ali u dodatnih pola sata nije ni on mogao da spasi svoj tim od napada Nemačke

Reprezentacija nemačke je šesti četvrtfinalista na Mundijalu u Brazilu, pošto su mnogo teže nego što se očekivalo savladali Alžir i to posle produžetaka sa 2:1.

Posle 90 minuta nije bilo golova, a interesantno da je joakim Lev meč počeo sa Mustafijem na desnom beku, dok je Humels ostao na klupi, a Boateng je činio štoperski tandem sa Mertezakerom.

Halilhodžić je opet menjao, pa tako nije bilo u timu Bentaleba, ali je od početka na terenu bio Taider, ali i napadači Slimani i Sudani.
prvih 20 minuta Alžir je bio bolji rival, imali su bolje šanse, bili su opasniji, ali je Nojer u nekoliko navrata sjajnim istrčavanjima van kaznenog prostora spašavao svoj tim. Probudili su se

Nemci nakon toga, ali su probudili i golmana Alžira Raisa Mbolija. Golman sofijskog CSKA je činio čuda u prvom i drugom poluvremenu, branio je udarce Milera, Švajnštajgera, Krosa… Niko nije mogao da ga savlada.

Imali su Alžirci nekoliko opasnih kontri i u drugom poluvremenu, ali je opet Nojer bio centralna figura van kaznenog prostora, pa se mnogi pitaju da li bi on mogao da bude i centralni defanzivac.

Meč je otišao u produžetke, a nakon manje od dva minuta igre nemci su konačno poveli. Miler je prošao po levoj strani, odlično centrirao, a Andre Širle je uz dosta sreće savladao ovoga puta nemoćnog Mbolija.

Alžir je u 102. minutu imao prvu šansu u produžecima, propustio ju je Mustefa koji je loše šutirao nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru. A u 119. minutu Mesut Ezil je iskoristio jednu od mnogobrojnih šansi koje su panceri stvorili u finišu i povisio na 2:0. Pre ovog gola Alžir je imao kontru, ali je Boateng perfektno startovao i oduzeo loptu Slimaniju. Alžir se nije predao, uspeo je da smanji u prvom minutu nadoknade preko Đabua.

Nemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, koja je savladala Nigeriju sa 2:0.

Sandzakhaber / izvor: pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO