MEDINSKI STUDENTI ZADALI UDARAC ZUKORLIĆU! Od 60 podržalo ga samo 13 studenata! FOTO

Apsolutna većina studenata iz Sandzaka koji studiraju u Medini nije za Zukorlića
Zukorlić je uvijek gajio animozitet prema studentima koji studiraju na najprestižnijem Islamskom Univerzitetu u svijetu, Medinskom Islamskom Univerzitetu. 

Zašto je tako, to samo Uzvišeni a potom i Zukorlić znaju. Dobro upućeni kažu da Zukorlić nikada nije mogao da prihvati činjenicu da je on studirao da univerzitetu za koji nisu čuli u državi u kojoj se nalazi fakultet koji je studirao, u Alžiru. 

Takodjer, Zukorlić nikada nije pokazao diplomu o završenim studijama sa kojih se vratio poslije treće godine boravka u Alziru.

Iz tih razloga on je volio da se ismijava sa studentima koji su studirali ili studiraju u Medini. 

Tako je bilo do prije 3 godine kada je Zukorlić usljed gubitka podrške prigrlio one sa kojima se do jučer ismijavao-Medinske studente.  

Iako je znatan broj Medinskih studenata posljednjih godina podržavao Zukorlića, ovih dana to se znatno promijenilo.

 Dakle, u Medini danas studira oko 60 studenata iz Sandzaka. Od tog broja,samo njih 13-o se oglasilo posrškom Zukorliću. 

Radi se o studentima koji jos uvijek uče jezik, još nemaju status studenta, ili su tek upisali studije. Na spisku nema niti jednog starijeg studenta. 

Definitivno i studenti su shvatili da im neistine koje im plasiraju Enver Omerović i Asmir Kujović ne donose nikako dobro. Naprotiv, shvatili su, da riječi podanika vode podaništvu. Novopečeni drugorazredni političar i kod Medinskih studenata izvisi.

Pismo podrške Zukorliću od celih 13 studenata prenosimo u celosti:
Esselamu alejkum Sandžaku naš, što te u grudima ponijesmo u grad Allahova Poslanika…

Esselamu alejkum, narode naš, što vas s ponosom ovdje pominjemo…

Esselamu alejkum predstavniče našeg naroda, jedini predstavniče koji si dostojan tog epiteta.

Selame vas studenti Medinski, i šalju podršku jedinome kandidatu koji istinu zbori i laž ne promoviše kao istinu, koji ne bruka narod, koji stoji iza svake riječi čvrsto kao bedem što ga ukaljaše transparentom s imenom onoga koji bedem nije ovoj čaršiji…

Šaljemo bezuslovnu podršku Muameru Zukorliću, koji će u našim srcima uvijek pored imena imati zvanje muftija, jer je djelom onaj koji daje fetve – odnosno koji djelima pokazuje kako se treba lavovski i neustrašivo za pravdu i istinu boriti.
Osjećamo potrebu i obavezu da se javimo i uputimo riječi podrške, a upućujemo i dove Stvoritelju, iz gradova gdje je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rođen i gdje je živio i preselio, da Allah podari hajr našem narodu, a hajr je sigurno da ovaj narod konačno predstavlja neko kome nije interes vlade Srbije preči od interesa sopstvenog naroda, i kome nije preči hatar premijera od hatara Onoga Koji nas je sve stvorio i duše nam udahnuo. 

Ovom prilikom upućujemo i javan apel na sve koji imaju svijest o istini i pravdi, da se odazovu glasanju i ne prepuste svoje glasove krađi istih, jer neizlazak je davanje glasa onima koji ih uzimaju na ilegalan način, u to smo se dosad svi uvjerili nebrojeno puta…

Molimo našeg Gospodara, u Čijoj je vlasti i moći sve, da se smiluje nama i našem narodu, te da nam svima podari hairli pamet da umijemo odvojiti dobro od lošega i da jednom za sva vremena stanemo na stranu onih koji se Allahovog užeta drže i u ime Njegovo rade.
Selam našem narodu, i ne sumnjamo da će između trojice odabrati onog koji je pokazao da mu je Allah najpreči! Mahsus selam našem vođi, ove riječi s ponosom i iz sveg srca šaljemo iz harema Poslanikove džamije:
Ammar Nuhambašić
Seid Klica
Dzavid Preljević 
Mervan Bihorac 
Edin Salihović 
Aid Zilkić
Tarik Spahović
Enes Iljazović 
Irfan Delić
Senad Dazdarević 
Hamid Kamberović 
Mustafa Ejupović 
Samir Feković

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO