Melajac (SDP): Opozicija bi neredima da prikrije svoj neuspeh u Novom Pazaru i Sandžaku

Predsednik Gradskog odbora SDP, Vahidin Melajac, izjavio je na konferenciji za novinare da je opozicija u Novom Pazaru u panici zbog izbornog neuspeha u tom gradu i Sandžaku, a da sada protestima i neredima žele da prikriju rezultat kojim nisu zadovoljni.

“Nakon nikada mirnijeg dana u istoriji višestranačja u Novom Pazaru, nakon izbornog procesa koji je prošao bez i jednog incidenta i nakon što su završeni izbori na 99 biračkih mesta, niko od članova biračkih odbora nije imao niti jednu primedbu na zapsinik. Međutim, nakon objavljenih rezultata i jasne pobede naše liste, krenuli su napadi na nas i pozivi na nemire. Razlog tome su panika i nervoza u opozicionim redovima”, naveo je Melajac.

Melajac: SPP u padu, manje za 30% glasova u odnosu na prošle izbore Melajac je rekao da napadima na listu SDP i najavama nasilnog rušenja vlasti opozicija želi da prikrije činjenice o lošem izbornom rezultatu, te da primiri preostalo članstvo koje se već rasulo na više frakcija.

“Navešću samo primer SPP-a i njihovog lidera Usamea Zukorlića. On je na konferenciji za štampu istakao da njihova lista ima 13 odbornika u Novom Pazaru, na kraju se ispostavilo da imaju 12. Kazao je da oni imaju tri poslanička mesta, na kraju je ispalo da imaju samo dva. U apsolutnim brojevima, na izborima koji su se održali 2022. godine oni su osvojili 36 hiljada glasova. Na ovim izborima na kojima su bili u koaliciji sa Hrvatima, osvojili su 28 hiljada glasova. Za samo godinu dana to je objektivno pad od 30% podrške SPP-u. To je ono što izaziva revolt kod njih”, kazao je Melajac.

Melajac ističe da opozicija u panici na proteste zakazane u Novom Pazaru masovno poziva svoje pristalice iz okolnih opština, Sjenice i Tutina.

“Oni sada masovno pozivaju Sjeničake i Tutince da dođu na sutrašnji protest u Novom Pazaru. Pa, zar ćemo dozvoliti da naša braća i sestre Tutinci i Sjeničaci menjaju izbornu volju Novopazaraca? Naravno da ne”, kazao je Melajac.

Naveo je da će stara-nova vlast u Novom Pazaru biti formirana veoma brzo.

“SDP je već u pregovorima sa našim koalicionim partenrima SNS, i vlast će biti formirana u rekordnom roku. Na parlamentarnim izborima takođe smo ostvarili odličan rezultat i pregovori i na tom nivou su u toku.”, kazao je Melajac.

Melajac: SDP će u izvršnoj vlasti imati do sada najveću zastupljenost “Nije lako u najsloženijoj političkoj sredini u Srbiji a verovatno i šire ostvariti petu uzastopnu pobedu. Od SDA Sandžaka smo imali duplo više glasova, odnosno 100% više, a od SPP-a 70% više glasova. To dovoljno govori o našem legitimitetu. Kao ozbiljna stranka već radimo ozbiljnu analizu prethodnog mandata, kampanje i samog izbornog dana. Mogu da garantujem svim sugrađanima da ćemo u svim oblastima gde primetimo da možemo više, napraviti iskorak. Puni elana ulazimo u novi mandat, a videćete, na sledećim izborima ostvarićemo još bolji rezultat”, naveo  je Melajac.

Upitan o zahtevima opozicije da se ponovo prebroje glasački listići sa određenih biračkih mesta, Melajac je naveo da u SDP-u nemaju problema sa svim što je u skladu sa zakonom.

“Sve što je u skaldu sa zakonom, mi smo za to. Prebrojaće se ponovo glasovi sa određenih biračkih mesta, nama je narod dao podršku i nema sumnje u to. Objektivno gledano, nije moguće ponavljane izbora u Novom Pazaru. Niti jedne primedbe nije bilo, bili su tu u biračkim odborima predstavnici svih stranaka”, zaključio je Melajac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO