Melajac(SDP): Aktuelni konkurs MUP-a – prilika za dalje jačanje povjerenja Bošnjaka u državne institucije

Na konferenciji za štampu, Sandžačka demokratska partija (SDP) istakla je važnost aktuelnog konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem 25 novih policajaca na području PU Novi Pazar, javlja Rtv Novi Pazar.

“SDP se od svog osnivanja zalaže za politiku rješavanja otvorenih pitanja unutar sistema, što je dovelo do brojnih investicija i ogromnog napretka u Novom Pazaru. Uvijek smo ukazivali na važnost ravnomjerne zastupljenosti Bošnjaka u ključnim institucijama, uključujući policiju, sudstvo i tužilaštvo”, istakao predsjednik je GrO SDP-a, Vahidin Melajac.

Melajac vjeruje da jedino na taj način, u saradnji sa centralnim vlastima, može se razvijati grad, jačati veze i povjerenje između Novog Pazara i Beograda, prije svega između Bošnjaka i Srba.

” Mi smo stava da je konkurs za novih 25 policajaca prilika da se ostvari suštinsko i simbolično značenje, šaljući poruku da je sistem posvećen rješavanju svih otvorenih pitanja”, rekao je Melajac.

SDP prvenstveno poziva sugrađane bošnjačke nacionalnosti, kao i sve druge, da se prijave u što većem broju kako bi stvorili uslove da najbolji kandidati budu izabrani. Adekvatan prijem novih službenika MUP-a će imati izuzetno pozitivne refleksije na jačanje povjerenja između Bošnjaka i državnih institucija, dok bi suprotno dovelo do produbljivanja nezadovoljstva.

“Mi smo uvijek znali prepoznati i pohvaliti svaki pozitivan čin, ali istovremeno smo kao odgovoran politički subjekt uvijek ukazivali na propuste i oblasti gdje je jasno da postoji veliki prostor za napredak”- ocijenio je Melajac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO