Memić pozvao građane da se prijave za vaučere za odmor

NOVI PAZAR – Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da sutra počinje prijava građana za 100.000 vaučera čiji je maksimalni iznos ove godine podignut sa 5.000 na 10.000 dinara.

“Pozivam građane da iskoriste ovu mogućnost, pogotovo što je ponuda velika jer se oko 4.500 ugostitelja širom Srbije već prijavilo da učestvuje u sistemu dodele vaučera”, rekao je Memić.

On je dodao da i ove godine očekuje veliki odziv građana i podsetio da je u januaru 2023. godine kontigent od sto hiljada vaučera planuo u danu.

Osim što je duplirana vrednost vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, ove godine je, kako je rekao, i povećan limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara.

Memić je još jednom podsetio da pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Prijavljivanje građana za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji počinje sutra na šalterima Pošte Srbije, gde se podnose popunjena prijava i prateća dokumentacija.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO