Memić: Sajam protekao odlično, konkurs za subvencije u toku

NOVI PAZAR – Ministar turizma i omladine Husein Memić ocenio je da je ovogodišnji 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu protekao u najboljem redu uz tradicionalno veliki broj posetilaca. Još jednom je pozvao vlasnike etno kuća i seoskih domaćinstava iz novopazarskog i pešterskog kraja da se prijave na konkurs za dodelu subvencija ra razvoj seoskog turizma.

Ministar Memić je naveo kako je Sajam bio prilika da se susretne sa turističkim uposlenicima, vodičima, predsednicima opština i gradonačelnicima, kako bi se razgovaralo o unapređenju saradnje i turističke ponude.

Ministar Memić je naveo kako novopazarski kraj zajedno sa Pešerskom visoravni obiluje prirodnim lepotama, te da je najveći razvojni potencijal upravo u seoskom turizmu. Još jednom je pozvao sve vlasnike objekata i domaćinstava u ovom kraju koji imaju potencijal da se prijave za nemala sredstva.

„Javni poziv je objavljen 22. februara, opredeljeno je 150 miliona dinara za razvoj seoskog turizma, do 2,9 miliona dinara po seoskom domaćinstvu. Predsednik je naveo da je ovo jedna od dobrih mera. Veliko je interesovanje, verujem da će po završetku ovog javnog poziva imati i još jedan dodatni. Želimo da selima vratimo poziciju koja im pripada. Mi od svih u okruženju imamo najlepša sela i gastronomiju. Država ulaže u razvoj, u poljoprivredu i pored tih subvencija mi želimo da čoveka na selu i u turizmu podstaknemo da radi još bolje jer ovo nisu male pare. Pozivam sve naše građane koji imaju etno kuće i salaše da se prijave što pre“, naveo je Memić.

Memić je naveo i da na osnovu prikazanog u hali četiri Beogradskog Sajma, Novi Pazar može očekivati povećan priliv turista, što je slučaj nakon prezentacije ponude na nekoj od sajamskih manifestacija u zemlji i inostranstvu.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO