Mihajlović: Otvorili smo 9.000 novih radnih mesta

Zahvaljujući novim investicijama u prethodnih godinu ipo dana, u Srbiji je otvoreno 9.000 novih radnih mesta, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Ona je poručila da će vlada nastaviti da unapređuje ambijent za investiranje. Mihajlovićeva je, nakon otvaranja fabrike stiropora u Šimanovcima slovenačke kompanije JUB, rekla da će zahvaljujući tim investicijama u naredom periodu biti zaposleno najmanje 13.000 ljudi.

“Za Vladu Srbije je veoma značajno da se otvaraju nova radna mesta”, rekla je Mihajlovićeva, ističući da su zato veoma važne kompanije poput slovenačkog JUB-a, koje otvaraju fabrike.

Ona je naglasila je to dokaz da postoje dobri uslovi za investicije u Srbiji.

“Vlada Srbije je u prethodnih godinu ipo dana učinila sve da stvori povoljniji ambijent za investiranje”, rekla je ona podsetivši da je krajem prošle godine usvojen veoma važan zakon o planiranju i izgradnji.

Ona je kazala da je promenjen odnos potencijalnih investitora koji su zainteresovani za ulaganja i vlade.

Mihajlovićeva je poručila da je cilj da se građevinarstvo podigne na mnogo viši nivo i da ima veći udeo u bruto domaćem proizvodu zemlje.

Ministarka je rekla da će se u narednom periodu više voditi računa o kvalitetu građevinskog materijala koji se koristi, o ekologiji i unapređivanju energetske efikasnosti.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO