Ministarka Kisić u Novom Pazaru: Država je uz obolele i njihove porodice

NOVI PAZAR – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić danas je u Novom Pazaru povodom Međunarodnog dana osoba sa cističnom fibrozom istakla da je država uz obolele i njihove porodice, i tom prilikom je posadila ružu koja je simbol ove bolesti.

SENKO ŽUPLJANIN “Ruže koje su danas simbolično posađene u ‘CF ružičnjak’ simbol su i ujedinjenog i zajedničkog rada države, obolelih i njihovih porodica na prevazilaženju svih izazova” rekla je Kisić.

Kako je navela, imati člana porodice, pogotovo dete, koje ima retko oboljenje
predstavlja najveći izazov u životu, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

SENKO ŽŽUPLJANIN Kisić je istakla da je ponosna što je baš u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju formirana Grupa za unapređenje kvaliteta života porodica sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalih koji su oboleli od retkih bolesti.

“Grupa radi na unapređenju kvaliteta života obolelih i njihovih porodica i mesto je gde mogu da pronađu podršku, odgovore na pitanja i rešenja iz domena obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstvene zaštite”, rekla je ministarka.

Kisić je podsetila da Srbija nikada nije izdvajala više za lečenje retkih bolesti, da nikada više nije bilo dostupnih lekova, i ukazala da je formiranje ove grupe dodatni oblik podrške države obolelima i njihovim porodicama.

Na Međunarodni dan osoba sa cističnom fibrozom ruže su u “CF ružičnjak“ na platou kod hale “Pendik“ u Novom Pazaru posadili i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac, muftija Melvudin Dudić, narodni poslanik Jahja Fehratović, direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, predsednica udruženja “CF Srbija“ Milica Perić i majka obolelog deteta Azra Nurković.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO