MRZITELJ DŽAMIJA GAČEVIĆ UDOMIO ĆERKU U OPŠTINSKOM PREDUZEĆU! SNS OGORČEN! Podržava ga BDZS!

Kancelarija za mlade partijskih kadrova; Gačević udomio ćerku na račun građana, i naprednjaci ogorčeni
Prijepolje – Kancelarija za mlade u prijepolju ove godine koštaće građane Prijepolja 2.250.000 dinara a građane Srbije 1,3 miliona što je ukupno 3.550,000. U kancelariji su zaposlene dve osobe, Milena Jovanović koordinator, koja je tu postavljena kao kadar SPS-a i Jelna Gačević odbornica Nove Srbije u lokalnom parlamentu i kćerka člana Opštinskog veća Milana Gačevića.
Ali veliko je pitanje koliko mladi Prijepolja imaju vajde od ovih milionskih iznosa sem zbrinjavanja kadrova najuže porodice vladajuće garniture i partijskih kadrova.
Kancelarija se nalazi u Domu kulture, ali po svemu sudeći malo ko u nju svraća sem ove dve zaposlene osobe.
,,Viđamo neke dve devojke koje redovno peru šoljice, ali sem njih tu retko ko zalazi”, kažu u Domu kulture.
Inače troškovnik ove kancelarije izgleda ovako
Najveći deo od 1,5 miliona dinara ide za plate ove dve zaposlene osobe, 30. 000 su stalni troškovi, 500.000 je odvojeno za učešće na projektima a ostalo se raspodeli za tekuće održavanje.
Jovanović: Zapaoslili smo 21 mladu osobu
Koordinatorka i šef kancelarije za mlade Milena Jovanović odbila je da odgovori na pitanje da li je član SPS, ali je u izjavi za Glas zapadne Srbije kazala da je na ovom mestu od novembra prošle godine i da je preko projekata zaposlila čak 21 osobu.
Prvi projekat koji je za vreme njenog mandata urađen je “Zapšljavanje mladih kroz proizvodnju maline” koji je sproveden u tri susedne opštine Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. Projekat je realizovan u saradnji sa udruženjem Nova Vizija iz Prijepolja.
“Zadovoljni smo tim projektom jer je uz pomoć njega 21 mlada osoba dobila posao a podeljeno je po 2000 sadnica malina svakom od njih”, rekla je Jovanović.
Prema njenim rečima drugi projekat je “Nove ideje za nove poslove – ideja LAB”. Ciljna grupa u ovom projektu su učenici srednjih škola Ekonomsko – trgovinske i Tehničke škole.“ S obzirom da se u Tehničkoj školi od septembra uvodi dualno obrazovanje kroz smer modni krojač cilj je da Tehnička škola proizvodi suvenire, majice, kačkete da učenici Ekonomsko – trgovinske škole rade marketing i prodaju ih”, tvrdi koordinatorka Kancelarije za mlade.
Ona je najavila još jedan projekat koji će uskoro biti realizovan. “Projekat Karavan – duh mladosti radimo u saradnji sa opštinom Prijepolje i Sportskim savezom. Sve će se događati na platou ispred Doma Kulture 29. jula. Ovo je prvi put da se ovakav događaj održava u Prijepolju. Cilj mu je da promoviše, preduzetništvo, sport, dualno obrazovanje i voluntarizam mladih” , kazala je Jovanović.
I u SNS ogorčeni zbog partijskog muljanja
Inače Prijepolje prednjači po velikom broju nezaposlenih, pogotovo mladih, i smatraju da je ovakvo partijsko zbrinjavanje kadrova lokalnih finkcionera krajnje neprimereno.
Milan Gačević je član Veća ispred Nove Srbije koja u lokalnom parlamentu ima jednog odbornika i to njegovu kćerku koja pored odborničke naknade dobija i platu u Kancelariji za mlade.
Protiv ovakvog partijskog nameštanja sve više glas dižu i članovi SNS koji su ogorčeni ponašanjem svog lokalnog odbora.
,,Niko od nas koji smo glasali i pomagali stranku nije dobio ništa, niti smo čak tražili. Šta da Vam kažem, ovo je dno partijskog muljanja sa nekakvim koalicijama i ortacima koji svi zajedno imaju pola odbornika. Deca nam odlaze, rade po kioscima, oni gledju da ispune Gačeviću želje. Ja imam jednog svršenog studenta, i drugi je pri kraju. Ne tražim ništa od te stranke za koju su glasali svi moji ukućani, ali ne mogu da gledam šta rade i kako muljaju, muka me uhvati. Pa toga neće ni prvi komšija glasati više, i odvući će i ovaj SNS na dno,“ kaže stari naprednjak koji je zamolio da mu ne pominjemo ime.
Od politike se ovajdio i PUPS. Naime, predsednik OO PUPS-a i odbornik u lokalnom parlamentu nedavno je zaposlio svoju kćerku u opštinu koja je dobila radno mesto zamenika sekretara opštine.
Svi oni obećavali su građanima Prijepolja pre godinu dana da će raditi u interesu građana i kleli se u poštenje. Koliko vrede njihova obećanja i zakletve procenite sami.
Glas zapadne Srbije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO