Mujagić: I Ugljanin bio deo Vučićeve vlasti! Da nemamo dvostruke aršine

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić komentarišući nedavnu svečanu sednicu u toj opštini kazao je, na današnjoj konferenciji za novinare, da je većina političkih aktera u Sandžaku sednicu i odluke donete na njoj ocenilo kao izuzetno uspešnu, no kako je rekao ’’ima i onih koji ne dele to mišljenje’’.

’’Govorim pre svega o konferenciji Sulejmana Ugljanina koji je izneo određena neslaganja sa napred rečenim i to je sasvim u redu. Ono što nije u redu je da su oprečna mišljenja izrečena putem uvreda, što ne donosi ništa dobro pre svega političkoj sceni Sandžaka’’ kazao je Mujagić.

Mujagić je dalje rekao da su kroz jučerašnje izlaganje Ugljanina vređani pojedinci na način da su kvalifikovani da su neljudi.

’’Svođenje politike na najniži nivo, na lično vređanje ne mislim da je ljudski. Hoću da verujem da je povod jednog takvog stava proizvod nesretnih okolnosti. Izvređane su političke partije koje su nosioci vlasti u Sjenici na način da ’’smo se prodali za poziciju, da rušimo moralne norme za Bošnjake da bi bili ravnopravi u Republici Srbiji, da smo spremni na poniženja samo da smo u vlasti i slično’’. Ovde nije pitanje uvreda, ovde je pitanje obnašanja vlasti na republičkom nivou, da li uopšte Bošnjaci treba da obnašaju vlast na republičkom nivou, ili bolje rečeno na koji način Bošnjaci treba da obnašaju vlast ili da bude potpuno konkretan. Ko to ima ili nema eksluzivno pravo da bude u republičkim organima i legitimno predstavljaovaj narod’’ rekao je Mujagić.

On je podsetio da je SDA Sandžaka u prethodnom periodu učestvovala u vlasti na republičkom nivou i to, kako je istakao, upravo u Vladi čiji premijer je bio Aleksandar Vučić.

’’I to je bilo učešće u vlasti na najvećem mogućem nivou i tada nije bilo sporno ni da li je to velikosrpska tvorevina ni da li je to prodavanje ili ponižavanje. Tada se nisu rušile moralne norme i nije se zabadao nož u leđa Bosni i Hercegovini. Suština je u tome da po ovom pitanju trebamo da postignemo konsenzus da nemamo dvostruke aršine u tome kad učestvujemo i ko učestvuje na republičkom nivou u zavisnoti od toga da li smo na vlasti, da li imamo u datom trenutku politički kontinuitet ili nemamo’’ naglašava Mujagić.

On postavlja pitanje ’’zašto neko misli da ima pravo da vređa sve one koji nisu istomišljenici’’ i ističe da takvo ponašanje ne doprinosi podizanju nivoa političke kulture, poštovanju različitog mišljenja, postizanju konsenzusa po mnogim važnjim pitanjima, te otvaranju dijaloga i u krajnjem prospretitetu Sandžaka.

On je na Ugljaninovo pitanje ’’šta je predsednik Opštine Sjenica učinio na sprečavanju vojnih vežbi na Pešteri’’ postavio pitanje ’’šta su predsednici SDA koji su u više mandata onbašali vlast u Sjenici uradili na tu temu?’’

’’Nekorektno je pitati predsednika Opštine Sjenica zašto nije obezbedio vodoprivredne objekte na Pešteri za nesmetano snabdevanje stočara pre svega, i želim da podsetim da je u vreme obnašanja vlasti i u Tutitnu i u Sjenici kada je SDA bila na vlasti formirano međuopštinsko preduzeće Pešterski vodovod i takva valst je dovela Pešterski vodovod do stečaja. Rešavanje tog velikog problema opet je na adresi predsednika Vučića gde je sada u toku izgradnja novog vodovoda i sada je na putu da se problem reši, a do promene vlasti u Sjenici nije se uraidlo po tom pitanju ništa, a sada je pri kraju relaizacija prve faze’’ objašnjava Mujagić.

Govoreći o Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede za koju je obrazloženo da su tu instituciju gradili u vreme ministarskog mandata Sulejmana Ugljanina, predsednik Opštine Sjenica kaže da su osnivači centra Novi Pazar, Tutin i Sjenica, ali da je finansijski teret tog zajedničkog regionalnog preduzeća pao na Sjenicu.

’’Regionalni centar razvoj poljoprivrede je privatno preduzeće, odnosno DOO i mi tri godine pokušavamo da dobijemo dokumentaciju kao osnivači tog javnog preduzeća, šta centar ima od imovine, čime raspolaže, na koji način su došli do te imovine, ali mi kao osnivači bezuspšeno to tražimo već tri godine. Apel moj je da nam predsednik Ugljanin pomogne u dobijanju takve dokumentacije da bi svi zajedno spasili jednu firmu za koju hoću da verujem da treba da bude javno preduzeće, u skladu sa zakonom, a u krajnjem interesu građana Sjenice i u cilju podrške stočarima’’ poručio je Mujagić.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zvanje počasnog građanina Sjenice dodeljeno je u znak zahvalnosti zbog svih investicionih projekata, objašnjava on.

”Verujem sa smo doneli ispravnu odluku dodeljujući najveće priznanje predsedniku Vučiću”, rekao je Mujagić.

On je podsetio na projekte koji se realizuju u Sjenici a uz pomoć države, što je ocenio je, najveći investicioni ciklus. Kazao je da se u Sjenici gradi moderna škola, rekonstruiše Dom zdravlja, grade se lokalni i državni putevi, te da se u toj opštini završavaju svi projekti koje je započela prethodna vlast kakvi su dečiji vrtić čija gradnja je trajala 12 godina, sjenička kuća, a konsolidovani su i dugovi, istakao je Mujagić.

Demantujući navode da ništa nije urađeno za stočare Mujagić je rekao da se radi pešterski vodovod i da se gradi savremena pijaca u Sjenici, a da se izgradnjom lokalnih puteva u značajnoj meri olakšavaju uslovi za pešterkske stočare.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO