MUP Srbije: U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs BEOGRAD – Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na „Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije, Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T, obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

MUP Srbije objavio je večeras i snimke hapšenja trojice muškaraca u BiH u vezi sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u okolini Bora.

Na snimcima se vidi kako pripadnici Federalne uprave policije sprovode trojicu uhapšenih muškaraca.

Ranije večeras je sarajevski portal ”Avaz” objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke, odnosno koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25.000 evra) za otkrivanje tih informacija.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO