MUP: Uhapšena zbog pronevere više od milion dinara u EPS-u

Foto:Tanjug/AP KRALJEVO – Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. J. K. (1985) iz Knića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i da je tako protivpravno stekla više od milion dinara, a da je za istu sumu oštetila Elektroprivredu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ona se sumnjiči da u svojstvu zaposlene u PRO-TENT DOO Obrenovac, na radnom mestu referent u Odeljenju za podršku garantovanom snabdevanju Knić, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, od decembra 2021. do oktobra 2023. godine, novac od primljenih uplata nije uplaćivala na račun AD „Elektroprivreda Srbije“ već je prisvojila za sebe, a pečatom koji duži overavala isečke kao potvrde o izvršenom plaćanju.

Na ovaj način osumnjičena je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.009.980 dinara i za taj iznos oštetila Elektroprivedu Srbije.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO