Na DUNP početkom septembra drugi upisni rok

Sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru saopšteno je da je za septembarski, odnosno drugi upisni rok koji na toj obrazovnoj ustanovi počinje 2. septembra, ostalo ukupno 361 slobodno mjesto, od čega 215 na budžetu i 146 samofinansirajućih.

Prijavljivanje kandidata za upis obaviće se 2. i 3. septembra, a prijemni ispiti polagaće se 5. septembra. U junskom upisnom roku prvu godinu upisala su 593 brucoša, od kojih će se 469 školovati o trošku budžeta. U prvom upisnom roku popunjena je kompletna kvota na studijskim programima: psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektura i rehabilatacija, a zauzeta su i sva mjesta na građevinarstvu i softverskom inženjerstvu.

Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su studijski programi Matematika i Informatika i matematika, preostala su 62 mjesta.

Na tehničkim naukama, na računarskoj tehnici, građevinarstvu i softverskom inženjerstvu ima ukupno 56 slobodnih mjesta, na ekonomskim 38, a na pravnim 25.

Na biomedicinskim naukama ostalo je 30 slobodnih mjesta, dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici, na studijske programe Agronomija i Prehrambrna tehmologija moći da se upiše još 45 brucoša.

Na studijskom programu Zdravstvena nega, gde će se školovati strukovne medicinske sestre i tehničari, ima 41 mjesto.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO