Na Kelebiji i Gradini zaplenjeno zlato vredno više od 70.000 evra

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA, fotografija niske rezolucije/ nr BEOGRAD – Carinski službenici su tokom proteklog vikenda na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlata i zaplenili više od kilogram investicionog zlata i zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 70.000 evra.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija juče je, prilikom detaljnog pregleda putnika i prtljaga jednog autobusa zaplenjeno ukupno 63 zlatnika ”Franc Jozef”, saopštila je Uprava carina.

Merenjem je utvrđeno da je ukupna težina velikih, četvorostrukih, dukata, pronađenih u džepu jednog od vozača autobusa, gotovo 880 grama, dok je njihova vrednost procenjena na više od 62.500 evra.

Skoro 250 grama neprijavljenog zlatnog nakita otkriveno je istog dana i na graničnom prelazu Gradina, prilikom detaljne kontrole za koju je na izlazu iz zemlje takođe izdvojen jedan autobus.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA, fotografija niske rezolucije/ nr Tokom pregleda carinski službenici su u rancu jednog od putnika zatekli neprijavljene zlatne ogrlice, narukvice, krunu, prstenje i minđuše, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 8.000 evra.

O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud, navedeno je u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO