NERADNICI: Suljo, Zindo i Mujo najveći neradnici u Skupštini Srbije! Tako se predstavlja narod?

Tokom 2015. godine devet poslanika iz Sandžaka u Skupštini Srbije govorilo je ukupno 144 puta, skoro pet puta manje nego član Nove stranke Vladimir Pavićević koji se plenumu obratio 673 puta, pokazuje istraživanje Otvorenog parlamenta.

Najneaktivniji je bio narodni poslanik iz Prijepolja i član Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljub Zindović koji se tek jednom javio za reč, kada je tokom maja postavio poslaničko pitanje Ministarstvu rudarstva i energetike.

Ništa “aktivniji” nisu bili ni njegov koalicioni kolega Mujo Muković, predsednik Bošnjačke narodne stranke, kao i Aida Ćorović sa liste Demokratske stranke koji su se za godinu dana po tri puta javili za reč.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin u Skupštini Srbije je govorio pet puta, a manje od deset govora ima i član SNS Nikola Jolović koji se u republičkom parlamentu obratio devet puta.

Članica SDA Sandžaka Sabina Dazdarević plenumu se obratila 12 puta, a njen partijski kolega Enis Imamović 35 puta se javio za reč.

Najjaktivniji član republičkog parlamenta iz ovog dela Srbije bila je Milanka Jevtović (SNS) sa 52 obraćanja, dok je Muamer Bačevac iz Socijaldemokratske partije Srbije za skupštinskom govornicom bio 24 puta.

Poslanici Desetog skupštinskog saziva prošle godine obratili su se plenumu 8.060 puta. Sa 673 obraćanja najaktivniji je bio poslanik Nove stranke Vladimir Pavicević, dok se 35 poslanika uopšte nije javilo za reč.

Poslanici su radili 114 dana prošle godine, što je, kako navodi Otvoreni parlament, prosek kao i prethodnih godina.

U tom periodu usvojeno je 196 zakona, a 79 od tog broja, odnosno 40 odsto, doneto je po hitnom postupku.

N. Kočović (radio sto plus)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO