NIKOLIĆ IZDAO NAREDBU VOJSCI SRBIJE! Naredio sam da vojska pojača pažnju, niko nas neće iznenaditi!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Večernje novosti povodom pretnji ratom Republici Srpskoj da naša zemlja neće dozvoliti bilo kakva iznenađenja i da se situacija u BiH budno prati.

– Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost povodom političkih tenzija u Bosni i Hercegovini još neće biti što ne znači da ne pratimo situaciju. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi – rekao je Nikolić, koji ističe da je prikupio sve relevantne bezbednosne informacije posle ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva.

– Razgovarao sam sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih službi, ali i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više pažnje zbog okolnosti na koje ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče – poručio je predsednik Srbije.

Nikolić kaže i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi se smirile tenzije u regionu nego što im pridaje značaj:

– O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije Bakira Izetbegovića koju s pravom očekujemo. Halilović je minoran političar i s njim bi mogle da raspravljaju neke naše “junoše” političari.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO