Novi direktor i ambiciozni planovi: Start priprema za IV Pazarski polumaraton

Organizacioni odbor Pazarskog polumaratona izabrao je danas Almina Hazirovića za novog direktora prestižne atletske manifestacije, najavljujući niz inovacija i proširenje događaja koji će se održati 27. oktobra. Organizacioni odbor Pazarskog polumaratona izabrao je danas Almina Hazirovića za novog direktora prestižne atletske manifestacije.

Velika je odgovornost i čast biti deo Pazarskog polumaratona. Jedan od glavnih motiva je da se sama manifestacija podigne na viši nivo. Želimo da umrežimo privredu, hotelijere i ugostitelje. Imamo viziju ‘četiri u jedan’ tokom istog vikenda. Tu je sam polumaraton, zatim šoping maraton, gastronomski maraton i kulturno-istorijski maraton, koji je jako bitan za ovaj kraj i kojim možemo da se ponosimo”, rekao je Hazirović.
On je na mestu direktora Pazarskog polumaratona nasledio Ermina Ziljkića.

Ovogodišnji polumaraton zakazan je za 27. oktobar i biće četvrti po redu. Grad Novi Pazar generalni je pokrovitelj, a organizatori su lokalni Sportski savez, Ustanova za sport i Atletski klub Novi Pazar.

“Održali smo prvi zvanični sastanak ove godine, gde smo izabrali novog direktora. Polumaraton nije samo trčanje. To je simbol zajedništva, koji spaja različitosti Novog Pazara. Želimo da ga posvetimo našim građanima”, navela je predsednica novopazarskog Sportskog saveza Amela Terzić Ljajić.

Prvi Pazarski polumaraton održan je 2019. godine, a zbog koronavirusa nije ga bilo 2020. i 2021.

“Planiramo da predstojeći polumaraton bude bolji od prethodnih. Zbog toga smo i krenuli na vreme. Biće nekih malih izmena po pitanju starta. Hoćemo da omogućimo učesnicima da se mnogo lakše organizuju na samoj trci”, najavio je član Organizacionog odbora Pazarskog polumaratona Eldin Hujević.

Najbolji na Pazarskom polumaratonu prošle godine bili su novopazarski atletičari Nikola Mijailović i Lenka Nikolić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO