Novi Pazar dobija modernu kajakašku stazu

Novi Pazar – Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović izjavio je prilikom današnje posete Novom Pazaru da će taj savez učestvovati u izgradnji staze na reci Raški, koja bi trebalo da ispunjava evropske standarde za takmičenja na divljim vodama.

  
“Mislim da će razgovori sa gradskim čelnicima uroditi plodom. Maksimalno ćemo se uključiti i pokušati da uz pomoć Ministarstva omladine i sporta napravimo odličnu stazu u delu divljih voda. Ovo je izuzetno dobra sredina, uz male dorade na postojećoj stazi možemo dostići i evropske standarde”, rekao je Nišović.
On je kao aktivni takmičar, zajedno sa Matijom Ljubekom, osvojio olimpijsku i tri svetske titule u kanuu dvokleku.
Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević ocenio je da u Novom Pazaru postoje neophodni preduslovi za razvoj kajakaškog sporta.    
“Ovdašnji klub je već uradio određenu pripremu buduće staze, a Grad će pomoći koliko može. Do sada nije postojala nikakva projektna i planska dokumentacija po pitanju staza, a potencijal je tu, pre svega reka Raška. Nadam se da ćemo krenuti u realizaciju projekata i omasoviti ovaj sport”, kazao je Suljević.
Predsednik Kajakaškog kluba Stari Grad iz Novog Pazara Haris Harčinović izrazio je zadovoljstvo rezultatima tog kolektiva, koji je osnovan pre nepune tri godine.
“Imali smo pionirskog prvaka države, posle samo 45 dana treninga. Prošle sezone blistao je K-1 tim, slavio je na šampionatu Srbije, pobedio i na Međurepubličkim omladinskim sportskim igrama. Verujem da će se uslovi na našoj improvizovanoj stazi popraviti i da ćemo biti još bolji”, rekao je Harčinović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO