Novi Pazar dobija Pametnu zgradu – SDP inicijativa za tehnološki razvoj

U nastojanju da podrže tehnološki sektor i mlade IT stručnjake, Grad Novi Pazar i Sandžačka demokratska partija (SDP) zajednički su inicirali izgradnju modernog objekta koji će postati pametna zgrada u samom centru grada.

Grad Novi Pazar je izdvojio značajna sredstva u iznosu od 51 milion dinara za realizaciju ovog projekta, dok je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije pružilo finansijsku podršku. Tokom obilaska gradilišta, predstavnici SDP-a su izrazili entuzijazam zbog ovog značajnog koraka za razvoj tehnološkog sektora u regionu.

Teodora Simović, uspešna sportistkinja i potpredsednica Gradskog odbora SDP-a, istakla je da je ovaj projekt od suštinskog značaja za mlade ljude i naglasila da pokazuje jasnu viziju stranke u podršci mladima.

Članica Gradskog odbora SDP-a, Milka Bešević, naglasila je važnost ulaganja u mlade talente i podršku omladini kao ključnom faktoru za razvoj zajednice.

Sead Trtovac, takođe član Gradskog odbora SDP-a, izrazio je zadovoljstvo zbog dinamike radova i istakao da će ova “pametna zgrada” pružiti izvanredan prostor za razvoj IT sektora.

Ova moderna zgrada, čija izgradnja teče prema planu, obećava da će postati jedna od najatraktivnijih tačaka u gradu Novom Pazaru. Nakon završetka prve faze, sledi raspisivanje tendera za nastavak projekta, čime će se omogućiti dalji tehnološki razvoj i podrška mladim talentima u ovom regionu. Grad Novi Pazar i SDP ostaju posvećeni svojim ciljevima za podršku tehnološkom sektoru i razvoju mladih talenata.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO