Novi Pazar ponovo pokazuje solidarnost: Veliki odaziv na protestnoj šetnji podrške Palestini

Novi Pazar je večeras još jednom pokazao svoju solidarnost prema narodu Palestine organizacijom protestne šetnje.

Akciju je inicirala lokalna nevladina organizacija En-nisa, koja je okupila građane na centralnom trgu grada u 19 časova. Trg je bio ukrašen palestinskim zastavama i fotografijama koje prikazuju stradanja u Gazi, čime su organizatori želeli da skrenu pažnju na humanitarnu krizu u ovoj regiji.

Prema procenama policije, šetnji centralnim ulicama Novog Pazara prisustvovalo je više od deset hiljada ljudi. Među učesnicima su bili i poznate ličnosti iz sveta sporta, kulture, politike i građanskog aktivizma iz Novog Pazara. Transparenti, palestinske i bošnjačke zastave nosili su se sa ponosom, dok su slogani podrške odjekivali ulicama.

I dalje su blokirane centralne ulice grada, dok građani nastavljaju svoj protest, pokazujući svoje nezadovoljstvo prema situaciji u Palestini i solidarnost sa njegovim narodom.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da građani Novog Pazara izlaze na ulice u znak podrške Palestini. Pre više od dvadeset dana, sličan skup je organizovan na gradskom trgu gde su građani protestovali protiv izraelske agresije na Palestinu i pojas Gaze. Dodatno, lokalni ugostitelji su prošle nedelje izbacili sve Coca Cola proizvode iz svojih lokala kao deo šireg bojkota kompanija koje podržavaju Izrael.

Ova serija protesta u Novom Pazaru pokazuje duboko saosećanje i solidarnost građana sa Palestincima. U najavi je još jedan skup podrške koji će se održati sutra u centru grada, gde će građani ponovo imati priliku da izraze svoju podršku i zajedničko stajalište prema situaciji u Palestini.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO