Novi Pazar u jesenjem ruhu: 300 hrizantema krasi grad

Novi Pazar se ovih dana oblači u jesenje boje, zahvaljujući inicijativi lokalnih vlasti i JKP Gradska čistoća, koji su pokrenuli akciju sadnje 300 hrizantema, poznatijih kao jesenje ruže, u sklopu sezonskog uređenja grada. Ovaj cvetni poduhvat dodatno će oplemeniti vizualni identitet grada, a time i živote njegovih stanovnika.

U toku je sadnja ukrasnog cveća hrizantema na različitim lokacijama širom grada, čime će se dodatno obogatiti već postojeće zelene površine. Ova akcija je deo šireg plana lokalne samouprave da se poboljša estetika urbanog okruženja i pruži prijatnija atmosfera svima koji žive u, ili posete Novi Pazar.

Iz JKP Gradska čistoća ističu da je njihov cilj da grad bude što čistiji i lepše ukrašen sezonskim cvećem. “Svim kapacitetima se trudimo da nam grad bude što čistiji i lepši ukrašen najlepšim sezonskim cvećem,” naglasili su predstavnici ove komunalne preduzeća.

Hrizanteme, koje simbolizuju zdravlje i sreću, donose bogatu paletu boja i lepotu, pružajući tako Novom Pazaru jedinstven jesenji ambijent. Ovaj cvetni aranžman ne samo da doprinosi estetskoj vrednosti grada, već i podseća na važnost očuvanja prirode i zelenih površina u urbanim sredinama.

Građani su izrazili zadovoljstvo ovom inicijativom i pozdravili nastojanja lokalne samouprave i JKP Gradska čistoća da unaprede vizualni izgled grada. Pored estetske vrednosti, mnogi smatraju da ovakve akcije doprinose i podizanju ekološke svesti među stanovnicima.

U narednom periodu, očekuje se da će se slične inicijative nastaviti, kako bi Novi Pazar nastavio da procveta u svakom godišnjem dobu, ističući svoju prirodnu lepotu i kulturno nasleđe.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO