Novi Pazar: Usvojena odluka o dodeli novčanih sredstava učenicima srednjih škola

Privremeni organ grada Novog Pazara usvojio je na današnjoj sednici predlog Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Novog Pazara.

“Odluka je doneta u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije o dodeli jednokratne pomoći svim učenicima srednjih škola na teritoriji Novog Pazara. Novac će, u skladu sa donetom odlukom, dobiti svi srednjoškolci, bilo da pohađaju privatne ili državne škole sa teritorije jedinice lokalne samouprave. Jedini je uslov da đaci budu državljani Republike Srbije”, rekao je član Privrenog organa grada Novog Pazara, Nihad Hasanović. Ovim povodom je, prema rečima Hasanovića, juče održan sastanak sa predstavnicima svih srednjih škola.

“Srednje škole su bile u obavezi da jednu vrstu obrasca koji prati Zaključak Vlade, dostave roditeljima ili starateljima učenika, kako bi obrazac popunili. Obrazac je potrebno vratiti Gradu, da bi se na osnovu odluke Privremenog organa, dostavljene resornom ministarstvu sačinila rešenja o finansijskoj podršci. Vlada će na osnovu tih rešenja lokalnoj samoupravi prebaciti sredstva a Grad onda novac uplaćuje na tekuće račune navedene u obrascima”, rekao je Hasanović. On je podsetio da će jednokratnu novčanu pomoć od po 10 000 dinara u Novom Pazaru dobiti 6200 učenika, za šta je ukupno opredeljen iznos od 62 miliona dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO