Obeležen Dan grada Sarajeva! Biševac: Isti smo narod, isti nam je osnivač, istu sudbinu delimo

Grad Sarajevo je obeležio svoj dan, 6. aprila, Svečanom sednicom u sarajevskoj Većnici uz prisutnost zvaničnika iz Bosne i Hercegovine, okruženja i sveta.

Na prijemu su bili kantonalni ministri, visoki predstavnik Christian Schmidt, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima i drugi istaknuti predstavnici.

Svečana sednica bila je posebno značajna zbog dodele ovogodišnjih Šestoaprskih nagrada, koje su uručene pojedincima i organizacijama za njihov doprinos razvoju grada.

Gradonačelnica Benjamina Karić čestitala je 6. april i zahvalila svima koji su doprineli izgradnji, obrani, lepoti i otvorenom duhu Sarajeva. Naglasila je da je važno čuvati i nadograđivati sve ono što grad baštini vekovima, javlja RTV Novi Pazar.

Novi Pazar i Sarajevo su bratski gradovi, povezani jakim vezama, zajedno u teškim vremenima, ali i u vremenima slavlja, poručili su čuvari Isabegovog amaneta – Karić i Biševac, nakon razmene čestitki i poklona.

“Isti smo narod, isti nam je osnivač, sudbinu delimo, uvek pomažemo jedni drugima kada je to potrebno. Takođe, delimo sve lepe trenutke sreće”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

Biševac je podsetio da je gradonačelnica Karić odmah nakon preuzimanja funkcije posetila Novi Pazar kako bi još više doprinela jačanju odnosa.

Na svečanosti u povodu Dana Sarajeva, gradonačelnik Novog Pazara se susreo s Ademirom Kenovićem, bosanskohercegovačkim filmskim redateljem i producentom, kao i sa rektorom Sarajevskog univerziteta, prof. dr. Rifatom Škrijeljem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO