Obeležen dan Policije, Biševac donirao dva skutera (video)

531

Novi Pazar -U Policijskoj upravi Novi Pazar danas je organizovano svečano obeležavanje Dana Ministarstva untrašnjih poslova i Dana policije. Zahvaljujući dobrom radu policije ostvareno je povoljno stanje bezbednosti sa smanjenjem broja krivičnih dela, rekao je na ovoj svečanosti vršilac dužnosti načelnika Rešad Džanković.

U prvih pet meseci ove godine na području PU Novi Pazar evidentirano je 567 krivičnih dela, što je za 198 manje nego u istom periodu prošle godine. Policija se hvali i visokim procentom rasvetljavanja krivičnih dela, smanjenjem broja imovinskih delikata i suzbijanjem ilegalne trgovine i krijumčarenja akcizne robe. I u oblasti javnog reda i mira stanje je poboljšano, a bezbednost u saobraćaju postaje iz godine u godinu sve povoljnija.

„Novopazarska policija ima dobre rezultate i na polju suzbijanja trgovine drogom. Intenzivnim operativnim radom policija je u 2017. godini, u 28 zaplena, oduzela 2.484 grama opojnih droga. Ovaj rad će i u narednom periodu biti nastavljen i inteziviran. U prvih pet meseci ove godine registrovano je 41 krivično delo nasilja u porodici, što je za 7 manje u odnosu na isti period prošle godine. Policijski službenici su doneli rešenja o zadržavanju za 72 lica i oduzeli 96 komada oružja. Na području Kopnene zone bezbednosti očuvano je stabilno stanje jer nisu registrovani oružani teroristički napadi ili provokacije“, rekao je vršilac dužnosti načelnika u PU Novi Pazar Rešad Džanković.

Svečanosti u Policijskoj upravi Novi Pazar prisustvovao je pomoćnik direktora Policije MUP-a Srbije, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević, predstavnici VS i drugih organa i organizacija. Gradonačelnik je pripadnicima Odeljenja saobraćajne policije uručio i poklon – dva motocikla za redovno obavljanje poslova. Policajcima koji su se istakli u službi i penzionerima uručena su priznanja i zahvalnice.

Kao i uvek najdraži gosti policajaca bili su mališani iz Vrtića „Mladost“ koji su ispoljili veliku radoznalost kada je ovaj poziv u pitanju, a većina dece je spremno obećala da će kad poraste biti policajci.