Odbačeni zahtevi za izuzeće beogradskih tužilaca iz predmeta protiv inspektora

BEOGRAD – Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je zahtev za izuzeće Glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu (VJT) Nenada Stefanovića od postupanja u predmetu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koji se vodi protiv okrivljenog Milana Isakova i drugih, a koji je 7. maja 2024. godine podneo branilac okrivljenih Milana Isakova i Miloša Vešovića, advokat Marko Drašković.

Zahtev za izuzeće je odbačen jer je utvrđeno da je podnet protivno odredbi člana 39 stav 5 Zakona o krivičnom postupku (ZKP), obzirom da podnosilac zahteva nije naveo dokaze za postojanje nekog od razloga za izuzeće propisanih odredbom člana 37 stav 1 ZKP, odnosno postojanje okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristrasnost u postupanju u smislu stava 2 navedenog člana, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Takođe, Glavni javni tužilac VJT u Beogradu je odbacio zahtev za izuzeće javnih tužilaca VJT u Beogradu Željke Nikolaidis i Ane Đuričić od daljeg postupanja u istom predmetu podnetog od strane istog podnosica. Zahtev je odbačen jer u istom nisu navedene okolnosti ili predloženi dokazi koji bi eventualno ukazali na sumnju u nepristrasnost u postupanje javnih tužilaca Željke Nikolaidis i Ane Đuričić u smislu odredbe člana 37 stav 2 ZKP.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO