Odbornici usvojili završni račun Grada Novog Pazara za 2022.

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog odluke o završnom računu budžeta Grada za 2022.godinu. Prema rečima izvestioca Senada Melajca izvršenje je iznosilo 3.348.480.000 dinara što je oko 95 odsto planiranih sredstava.

Odbornici Grada su usvojili i predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina kojom se deo grada Pešačka zona 2, od Ulice Avnoja do Ulice Šabana Koče, neće više smatrati ekstra zonom nego će postati prva zona što ujedno znači i da će biti određena manja naknada za zauzeće javnih površina. Umesto dosadašnjih 55 dinara po metru kvadratnom zauzeća od sada će biti 50 dinara po kvadratnom metru. Ova odluka je doneta na predlog Udruženja ugostitelja Sandžaka.

Prema rečima izlagača ovog predloga Mirzeta Bojadžića ugostitelji koji imaju bašte ukoliko plate celokupnu naknadu za zauzeće javnih površina odjednom imaće popust od 15 odsto.

Ovu odluku podržali su i odbornici SDA Sandžaka uz predlog da se odluka o menjanju ekstra zone u prvu zonu bolje obrazloži u smisli da li se ekstra zona definitvno ukida u Novom Pazaru ili ne.

Zasedanje je i dalje u toku.

Današnji dnevni red ima 15 tačaka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO