Određen pritvor osumnjičenom zbog napada na policajce

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Beograd BEOGRAD – Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog P.J. (1990.) zbog izvršenja tri krivična dela ”napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

“Osumnjičenom se stavlja na teret da je 17. januara u policijskoj stanici Novi Beograd napao službena lica u vršenju službene dužnosti – policijske službenike i to tako što je dvojicu udario i naneo im telesne povrede, a trećeg odgurnuo”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas naložilo psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog koje je obavljeno u prostorijama tužilaštva i utvrđeno je da je osumnjičeni neuračunljiv i da nije sposoban da iznosi odbranu i učestvuje u krivičnom postupku.

Zbog postojanja ozbiljne opasnosti da će ostankom na slobodi ponoviti krivično delo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se osumnjičenom odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Na osnovu predloga tužilaštva sud je doneo rešenje kojim je osumnjičenom određen pritvor i smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO