Opozicija održala protest

Novopazarske opozicione partije zatražile su na protestu poništavanje nedeljnih izbora, ukoliko, kako su istakli, Gradska izborna komisija ne omogući kontrolu celog izbornog materijala.

Hanadi Hajdinović iz Stranke demokratske akcije Sandžaka rekla je da je cilj protesta da Gradska izborna komisija radi po zakonu te da ispoštuje izbornu volju građana.

“Ovde se ne radi o skupu jedne partije protiv druge, već se brani izborna volja svih građana, bez obzira za koju su stranku glasali. Tražimo da se poštuju Ustav i Zakon ove zemlje”,istakla je Hajdinović.

Sekretar SDA Sandžaka Merfid Kamešnićanin rekao je da će zatražiti smenu Gradske izborne komisije i da će ukoliko to bude bilo potrebno tražiti nove izbore u Novom Pazaru.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja  Edin Numanović apostrofirao je kao najveći dokaz za narušavanje izborne volje građana odbijanje GIK-a da im dopusti uvid u birački materijal i ponovno prebrojavanje glasova.

Nosilac liste GPS-a Edin Zećirović pozvao je načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru da stane na stranu primene Zakona i Ustava Srbije i pozvao građane da na miran i dostojanstven način narednih dana reše ovaj problem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO