ORA i ove godine u Novom Pazaru

ORA će i ove godine biti organizovana u Novom Pazaru.

Omladinske radne akcije u Novom Pazaru, koje su ponovo pokrenute 2019. godine okupile su 150 učesnika sa prostora bivše Jugoslavije. Osim veterana koji imaju iskustva u omladinskom aktivizmu, obnovljena ORA privukla je i mlade akcijaše. Omladinska radna akcija biće održana i ove godine krajem jula.

‘’S obzirom da osim Kasima Zoranića i Ljiljane Kostić, mnogi od nas nisu nikad učestvuali u radnim akcijama, nije bilo baš lako ponovo organizovati ORU. Oni su znali kako se to radi, međutim, zbog nas ostalih, bili smo prinuđeni da angažujemo ljude iz Beograda. Oni su došli i bukvalno nam držali predavanja kako se to organizuje i kako se sprovodi’’, izjavio je šef službe gradonačelnika Besar Hadžić.
Navodi da je akciju podržao gradonačelnik Novog Pazara, ali i predstavnici lokaklne samouprave. Hadžić posebnu zahvalnost izražava Vojsci Srbije, koja je, kako ističe, dala značajan doprinos, kao i Načelniku PU u Novom Pazaru Nerminu Ljajiću.

Takođe, Hađić je naglasio da je, tada ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić dao poseban doprinos.

”Onog trenutka kad se, tada ministar Rasim Ljajić uključio u akciju, onda je to dobilo jedan žestok zamah. To je posle išlo svojim tokom, a akcija je bila jedna od najuspešnije organizovanih na prostoru grada Novog Pazara”, rekao je Hadžić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO