Otkrivene cigarete u dograđenom rezervoaru autobusa

Šid/Batrovci, 1. maja 2024 – Carinici su 30. aprila 2024. godine, tokom kontrole zapocete na granicnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na granicnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprecili pokušaj krijumcarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dogradenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs BEOGRAD – Carinici su 30. aprila tokom kontrole započete na graničnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dograđenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa, saopštila je danas Uprava carine.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ženeva.

Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, na osnovu analize rizika i činjenice da je kod iste prevozničke firme već pronalažena krijumčarena roba, autobus je izdvojen za detaljan pregled.

Tokom kontrole u dubini prostora za prtljag otkriven je rezervoar za gorivo koji nije fabrički, a pregled ”busterom” (uređajem za gustinu tečnosti), pokazao je neujednačene vrednosti, što je dodatno pojačalo sumnju da unutrašnjost rezervoara nije ispunjena gorivom, već nekom krijumčarenom robom.

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom,
kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta.

Specijalno dograđeni rezervoar je prosečen i iz njega je izvađeno ukupno 1.678 paklica
cigareta ”Winston legend blue’’, sa akciznim markicama tzv. ”Kosova”.

Kako se navodi krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO